poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Bananowy chlebek owsiany



“Nigdy nie akceptuj cudzych ograniczeń. Jeśli jest coś, co chcesz zrobić, nie ma żadnego powodu, dla którego to miałoby Ci się nie udać.” -  Amy Dodson


Chlebek owsiany idealny na leniwe śniadanie, gdy nigdzie się nie spieszymy, mamy czas na przygotowanie wypieku. 


Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
½ szklanki mleka
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
jajko
banan
cynamon

Dzień wcześniej płatki zalać mlekiem i odstawić do lodówki. Rano dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia, jajko i troszkę cynamonu. Wszystko razem wymieszać i przelać do foremki. Piec w 180 stopniach 35-40 minut.
 


Źródło przepisu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz