niedziela, 5 lipca 2015

Omlet owsiany z musem bananowo-orzechowym i porzeczkami

"Twoje ciało nie chce tego robić. Kiedy biegniesz ono mówi Ci aby się zatrzymała. Dlatego Twój umysł musi być silny. Zawsze posuwasz się za daleko dla Twojego ciała. Musisz znieść ból, obrać odpowiednią strategię na pokonanie go... Tu nie chodzi o wiek, nie chodzi o dietę. Chodzi o to jak bardzo chcesz osiągnąć sukces.” - Jacqueline Gareau

Omlet to ostatnio moje ulubione śniadanie, ubite białka dodają puszystości, dlatego rozpływa się w ustach. Mus bananowo-orzechowy to idealny dodatek, dodaje słodyczy i wzbogaca walory smakowe. 

Składniki:
3 białka 
4 łyżki płatków owsianych 
cynamon
banan
łyżeczka masła orzechowego
garść porzeczek

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać płatki owsiane wymieszane z cynamonem, smażyć na patelni z obu stron do zarumienienia. Zblendować banana z masłem orzechowym, wyłożyć na omlet i posypać porzeczkami. 
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz