wtorek, 30 czerwca 2015

Ciasteczka bakaliowe


“Niektórzy mówią, że mam dobre podejście. Być może mam. Ale myślę, że musisz je mieć. Musisz wierzyć w siebie wtedy, gdy nikt inny w Ciebie nie wierzy – to czyni Cię wygranym już na początku.” -  Venus Williams 

 Najlepsze na świecie ciastka bez cukru, tłuszczu i mąki. Słodyczy dodaje im miód i żurawina. Idealne dla miłośników bakalii. Pyszne, chrupiące, aromatyczne. ;)

Składniki:
100g płatków owsianych
100g suszonej żurawiny
130g orzeszków ziemnych
70g migdałów
60g słonecznika
40g nasion dyni
20g sezamu
2 łyżki siemienia lnianego
2 białka
40 g miodu

Orzechy i migdały posiekać.  W misce wymieszać wszystkie składniki (masa nie będzie zwarta). Nakładać ciastka łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formować ciasteczka. Piec w 180 stopniach około 15min.

 


Źródło przepisu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz