wtorek, 11 sierpnia 2015

Ciasteczka cytrynowe

"Twoje życie staje się lepsze nie przez przypadek, ale dzięki zmianie" - Jim Rohn

¾ szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej  
½ szklanki mąki kukurydzianej
½ szklanki mąki pszennej 
½ szklanki cukru trzcinowego
120g masła 
¾ szklanki suszonej żurawiny 
2 żółtka
skórka otarta z cytryny

Wymieszać razem wszystkie mąki, skórkę z cytryny i żurawinę. Utrzeć masło z cukrem z puszystą masę. Dalej miksując dodać żółtka. Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce około 1 godz. Po tym czasie urywać kawałki ciasta i w rękach formować ciasteczka. Piec 15 minut w 170 stopniach. Ciastka po wyjęciu z piekarnika będą miękki w środku, ale gdy wystygną to troszkę stwardnieją. 



Źródło przepisu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz