niedziela, 18 stycznia 2015

Batoniki amarantusowe



“Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń.” - Eleanor Roosevelt



Składniki:
40 g mąki pełnoziarnistej
1/3 łyżeczki sody
65g poppingu z amarantusa 
50g suszonej żurawiny
25g orzeszków ziemnych niesolonych
25g słonecznika
25g płatków owsianych
1 białko
40g masła
50g płynnego miodu

W misce wymieszać wszystkie suche składniki (mąkę, sodę, pop ping z amarantusa, żurawinę, orzeszki, słonecznik i płatki owsiane). Dodać białko. W garnuszku rozpuścić masło i wymieszać z miodem. Polać suche składniki i wszystko wymieszać. Wysypać na keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dobrze ugnieść wyrównując powierzchnię. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po wystygnięciu kroimy na kawałki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz